Güncel

TGS: Kelle koltukta, sansür tavan

İstanbul: Bugün iktidar ve patron baskısı karşı halkın haber alma hakkı için direnen gazeteciler bugün işten atılmaya hakarete uğramaya devam etmekte. Bunun son örneği olaraktan Akşam Gazetesi yazarları ve NTV Kültür Sanat Editörü oldu.

Gazetecilere yapılan bu baskı politikalarına karşı Türkiye Gazeteciler Sendikası bugün saat 11.00’de bir basın açıklaması düzenleyerek bu durumu protesto etti.

Basın açıklamasını TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş yaptı. Durmuş, direnerek halkın doğru haber alma hakkı için çabalayanlar bunu bedelin işlerini kaybederek ödediğini belirterek şunları ifade edildi;” En kara günlerini yaşıyor medya. Zaten az olan güvenirliliğini tamamen yitirdi. Uğradığı baskıyı, işgali bile dile getiremiyor, eleştiremiyor. Ne kelimeleri anlamı kaldı ne cümlelerin ne de dilin. Histerik bir şekilde, gerçeği çarpıtmaya hizmet ediyor gazeteler, TV’ler. Halka değil iktidara hizmet ediyorlar. Halkın haber alması gasp ediliyor. TMSF’ nin el koymasının ardından hükümete yakın sermaye gruplarına satılan ve yayın çizgisi değiştirilen medya kuruluşlarında da işten atılmalar sürüyor” dedi.

“İşten çıkarma nedenlerinin Gezi Parkı ayağı da var”

Bu istifaların ve işten atılanların hepsi değilse de büyük çoğunluğu, gezi parkı direnişinde medya kuruluşlarının izlediği sansüre ve dezenformasyona dayalı yayın politikalarıyla doğrudan ilişkili

“Sözün sonu: Bırakın işimizi yapalım!”

Son olarak hükümete ve medyaya patronlarına sesleniyoruz. Bu kıyıma ve baskılara derhal son verin! Siz ne yaparsanız yapın bu ülkede meslek onuruna sahip çıkan, gerçeğin peşinde koşan, halkın haber alma hakkı için bedeli ne olursa olsun “direnen” gazeteciler her zaman olacak.  Sözün sonu: Bırakın işimizi yapalım diyerek” açıklama sonlandı.

Açıklamanın ardından atılan gazeteciler söz aldı. İlk sözü Akşam Gazetesi yazarı Tuğçe Tatari aldı.

“TMSF Müdürleri benim neye nasıl baktığımı tartamaz”

Tatari,Ben işten atıldığımı 10 gün önce internette dolaşan haberlerde öğrendim. Ardından benim militan olduğum gibi konuşmalar gerçekleşmeye başladı ve ardından da işten atıldığımı telefon açarak bildirildiler. 

Ben bir şeyin tarafı olabilirim ya da olmama gezi parkına sempati ile bakarım ya da bakmam. TMSF müdürlerinin, benim neye nasıl bakacağımı tartacak terazileri yok” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“Bu sistem içerisinde gazetecilik yapıldığını düşünmüyorum”

Tatari’nin ardından atılan bir diğer işçi, NTV Kültür Sanat Editörü Hasan Cömert bir konuşma yaptı. Cömert konuşmasında “ Bizler Ana Akım medya içerisinde olduğumuz için onun nasıl işlediğini görmekteyiz. Ana akım medya içerisinde gazetecilik yapıldığını düşünmüyorum. Orada gazetecilik onların istediği gibi taraflı yazmak ve onların düşüncelerin yazmaktır. Bizler bugün kendi düşüncelerimiz değil de ana akım medyanın yani sistemin düşüncelerini yazmak zorunda bırakılıyoruz. Ana akım medya ve sistem içinde doğru ve objektif bir şekilde gazetecilik yapıldığını düşünmüyorum” dedi.

 

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu