Güncel

Gazi Mahallesi ve Nurtepe’de devrimci eğitim çalışması

Gazi Mahallesi: 02 Aralık Pazartesi günü Gazi Mahallesinde devrimci eğitim çalışması yapmak için bir araya geldik.

Devrimci faaliyetlerin olmazsa olmazı olan teorik-eğitim çalışmasına başlarken ilk etapta devrimci eğitim çalışmalarının önemini ve amacını kendi aramızda tartıştık.

Faaliyetlerimizde bizi başarıya ulaştıracak en önemli görevlerimizden biri olan devrimci eğitim çalışmasında 2 konu başlığı tartışmaya başladık.

1. konu başlığımız. Özgür gelecek gazetesinde yer alan PUSULA sayfasındaki GÖREV VE YAŞAM’dı.

Öncelikle bir yoldaşımız metni bizlere sesli bir şekilde okudu, daha sonra yazıda çıkan başlıkları tartışmaya başladık. Burada öne çıkan temel bilgiler devrimci yaşamın nasıl olması gerektiği oldu. Bunu tartışırken doğru çalışma tarzı, disiplinli çalışma, görev bilinci, eleştiri ve öz eleştiri ve planlı programlı çalışmanın önemi vurgulandı.

Söylemlerde sıkça dile getirdiğimiz devrimci mücadeledeki sorumluluk ve disiplin daha da geniş bir şekilde tartışıldı.

2.Konu başlığımız ise; Doğru ÇALIŞMA TARZI İLE BAŞARIYA ULAŞILABİLİR oldu.

Bu konuyu tartışırken öne çıkan ilk olarak doğru çalışma tarzı nedir ve önemi ele alındı.

Çalışma tarzı; önümüze koyduğumuz yâda konulan bir işi, görevi yerine getirmek için yapacağımız ön hazırlıktan yâda olguyu tanıma safhası da dâhil sonuçlandırılmasına kadarki süreci ele alışımız ifade edildi.

Bunu devrimci tarzda nasıl uygularız meselesi zaten direk olarak kafamızda belirlenen çelişkilerin başında yer aldı. Bunu ise şu şekilde ele alarak tartıştık. Kolektif çalışma tarzı, örgütü tek bir insan gibi işletme, disiplinli, bilinçli bir şekilde görevlerimize odaklanma, analitik düşünüş tarzı bizlerin önündeki görevlerin daha verimli bir şekilde başarıya ulaştıracağı ortaya konuldu. Daha sonra başarısızlığa neden olan engelleri konuştuk. Bunlar ÖZNECİ TUTUM ve DOĞMATİZM‘di. ÖZNECİ TUTUM tartışılırken MAO Zedong’un özneci tutumu nasıl açıkladığını dile getirdik. MAO özneci tutum için,

ÖRGÜT RUHUNUN SAFLAŞIP SAĞLAMLAŞMASI VE ZAFERE ULAŞABİLMESİ İÇİN ALTEDİLMESİ GEREKEN ZORLU BİR DÜŞMAN OLARAK ifade etmiştir.

Peki, nedir özneci tutum diye tartıştığımızda, gerçeği olgulardan aramayan, sorunları, olayları veya olguyu sistemli bir şekilde incelemeyen bir hastalıklı tarz olarak ele aldık. özneci tutum için görünen yeterlidir, değerlendirmeler parça ve bütün ilişkisi üzerinden yapılmaz buda pratikte yaşam bulma imkanı bulamayıp ”yararsız teoriler olarak kalır ”

Bu ise bizi bilgi teorisinden uzak tutar. Esas aldığımız teorideki; pratik-teori- tekrar pratiği hayata ve mücadeleye uygulayamayız, gelişemeyiz ve geliştiremeyiz. Bilgimiz tek ve eksik yanlı kalır. Bu bizi dar pratiğe iter eksi bilgiden dolayı ve yanlış pratikten kaynaklı olayları örgütsel olarak değil de kendi yaptığımız işler üzerinde ele alırız. Bu yol ise bizi dogmatizme götürür ve beraberinde başarısızlığı getirir. Eğitim çalışmamız asıl meselesi bu oldu ve yeterli doyuma ulaştıktan sonra bu zaaflarla savaşmamız gerektiğini ve başarıya ulaşmamız için doğru çalışma tarzını uygulamamız gerektiğini kavramış olduk.. Çalışmalarımız devam edecektir.

             BİZ BU SÖYLEDİKLERİMİZİ… YAPMALIYIZ, YAPABİLİRİZ. YAPACAĞIZ..

                     (GAZİ MAHALLESİ VE NURTEPE ÖZGÜR GELECEK OKURLARI…)

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu